"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

TÜİK, KKTC İstatistik Kurumu'na Teknik Destek Sağlıyor -




TÜİK, KKTC İstatistik Kurumu'na teknik destek sağlıyor.

Kurumumuz, KKTC İstatistik Kurumu ile işbirliği çalışmalarını sürdürüyor. TÜİK, uluslararası norm ve standartlarda istatistik üretimi için KKTC İstatistik Kurumu'na teknik destek sağlıyor.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti arasında imzalanan İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında, KKTC İstatistik Kurumu'nun Eylem Planı'na ilişkin uluslararası norm ve standartlarda istatistik üretimi için teknik destek sağlanıyor.



Kurumumuz, KKTC İstatistik Kurumu ile Ocak 2021'de imzalanan Mutabakat Zaptı çerçevesinde yürütülen faaliyetlerden "Milli Gelir Hesaplama" konusuna ilişkin görüşmeler kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyetlerini sürdürdü.

Kurumumuzu temsilen katılım sağlayan Dönemsel Hesaplar Grup Başkanı Mehmet Ilgar ve Yıllık Hesaplar Grup Başkanı Mehmet Akif Davarcı, KKTC İstatistik Kurumunu ziyaret ederek çalışmalarını tamamladı.

Mutabakat Zaptı ile katılımcılar arasında istatistik alanında iş birliği sağlanması, KKTC İstatistik Kurumu personelinin teknik ve mesleki kapasitesini güçlendirmek amacıyla teknik yardım programı uygulaması ve KKTC istatistik hizmetlerinin kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak uluslararası düzeyde karşılaştırılabilir ve güncel istatistik veri üretme kapasitesinin arttırılmasını sağlanması amaçlanmaktadır.