"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

Özbekistan'da Uluslararası Ticaret ve Turizm İstatistik Eğitimi Başarıyla Gerçekleştirildi -


Özbekistan'da Uluslararası Ticaret ve Turizm İstatistik Eğitimi Başarıyla Gerçekleştirildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nezdindeki İstatistik Ajansı iş birliğiyle, 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında Özbekistan'da "Uluslararası Ticaret ve Turizm İstatistik Eğitimi" programı düzenlenmiştir.


TİKA'nın desteğiyle hayata geçirilen ve TÜİK uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programının açılışında, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nezdindeki İstatistik Ajansı Müdürü Bahodir Begalov, TÜİK İstatistik Daire Başkanı Dr. Cihat Erce İşbaşar ve TİKA Taşkent Program Koordinatörü Ali Rıza Tezcan yer almıştır.



"İstatistik Eğitim Programı (İSEP)" kapsamında düzenlenen ve TÜİK İstatistik Daire Başkanı Dr. Cihat Erce İşbaşar'ın yanı sıra farklı alanlarda üç Grup Başkanının eğitim verdiği bu program, Özbekistan'dan 45 uzmanın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program ile uluslararası ticaret ve turizm istatistikleri alanında Özbekistan'ın bilgi altyapısının geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki istatistik alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmış olup TÜİK ve TİKA'nın katkılarıyla gerçekleştirilen bu eğitimlerle, bölgedeki istatistiksel kapasitenin artırılmasına ve iki ülke arasındaki işbirliğinin sürdürülebilirliğine önemli bir katkıda bulunulması hedeflenmiştir.