"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ülke Direktörü Sn. Asya Varbanova, Kurum Başkanımız Sn. Dr. Erhan Çetinkaya'ya Ziyarette Bulundu -


Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ülke Direktörü Sn. Asya Varbanova, Kurum Başkanımız Sn. Dr. Erhan Çetinkaya'ya Ziyarette Bulundu

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, 11 Eylül 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Dr. Erhan Çetinkaya'yı ziyaret etmiştir. Ziyaret sırasında, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında istatistiksel işbirliği olanakları ele alınmıştır.


TÜİK ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki verilerin daha etkin bir biçimde toplanması, analiz edilmesi ve politika yapıcılara sunulması hususunda ortak çalışmalar yürütülmesi ve bu çerçevede mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi için ortak görüşlerini paylaşmıştır.



Görüşmede, gelecekteki işbirliklerinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde güçlendirilmesi adına somut adımlar atılması kararlaştırılmıştır.