"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

İstatistik Araştırma Dergisi (İAD) Yeniden Yayında - TÜİK



İSTATİSTİK ARAŞTIRMA DERGİSİ (İAD) YENİDEN YAYINDA


İstatistik Araştırma Dergisi (İAD) Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2002 yılında yayınlanmaya başladığı uluslararası akademik bir dergidir. Temmuz ve Aralık aylarında yılda iki kere yayınlanan İstatistik Araştırma Dergisi yayın hayatına bir süre ara vermişti. Dergi 2021 yılı temmuz ayında uzun bir aradan sonra yeniden yayına başlamıştır. Yenilenen derginin yayın politikası değiştirilerek kapsamı genişletilmiştir.

İstatistik Araştırma Dergisi'nde istatistik yanında ekonometri yöneylem araştırması ve istatistiğin araç olarak kullanıldığı diğer bilim dallarında teorik çalışmalara yer verdiğimiz gibi, uygulamalı orijinal çalışmalara yer verilmektedir.

İstatistik Araştırma Dergisi'nin hedefi söz ettiğimiz konularda yayınlayacağı makaleler ile literatüre katkı sağlamaktır. İlgili konularda çalışan, teorik ve uygulamalı araştırmalar yapan araştırmacıları İstatistik Araştırma Dergisi'nde yayın yapmaya bekliyoruz.

Derginin yayın kuralları, iletişim bilgileri, eski ve güncel sayılar ile ilgili formlar için http://journal.tuik.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.